Articles scientifiques d'intérêt-Septembre 2017

Présentation de quelques articles scientifiques portant sur des sujets d'intérêt de la Chaire METABIOLAC et publiés au cours des mois d'août et de septembre 2017: - Johnson et al. 2017. Bacteriocins as food preservatives: Challenges and emerging horizons. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. doi: 10.1080/10408398.2017.1340870. - Zhao et al. 2017. Synergy of a combination of nisin and citric acid against Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes. Food Addit. Contam. Part A Chem. Anal. Control Expo. Risk Assess.,  doi: 10.1080/19440049.2017.1366076. - Fahim et al. 2017. Enhancement of the productivity of the potent bacteriocin avicin A and improvement of its stability using nanotechnology approaches. Sci. Rep. 7(1):10604. - Dong et al. 2017. High throughput identification of antimicrobial peptides from fish gastrointestinal microbiota. Toxins (Basel). doi: 10.3390/toxins9090266.